ΕΚΔΟΣΕΙΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΙDEUTSCH
>> Τα δικά σας νέα
Στείλτε μας πληροφορίες και δελτία τύπου για τις δικές σας εκδηλώσεις ή ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό μας και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε στο site μας.

< Αρχική Σελίδα

18.10.2005
Έκθεση «Η αγαπημένη μου λέξη» στο Ινστιτούτο Goethe


«Η αγαπημένη μου λέξη»

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει τα 35 βραβευμένα έργα του διαγωνισμού που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με θέμα την αγαπημένη γερμανική λέξη Ελλήνων μαθητών


Χώρος: Φουαγιέ του Goethe-Institut Athen

Διάρκεια της έκθεσης:
Τρίτη 18 Οκτωβρίου ώς Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005

΄Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα ώς Πέμπτη 9:00-21:00,
Παρασκευή 9:00-19:00, Σάββατο 9:00-13:00

Επειδή ο περσινός διαγωνισμός “Η αγαπημένη μου λέξη” είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, το Goethe-Institut Athen τον επανέλαβε φέτος ανταποκρινόμενο στην επιθυμία πολλών καθηγητών και καθηγητριών. Από αρχές Φεβρουαρίου ώς μέσα Απριλίου 2005, Έλληνες μαθητές της γερμανικής γλώσσας κλήθηκαν να στείλουν την εικαστική αναπαράσταση της αγαπημένης τους γερμανικής λέξης, συνοδευόμενη από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο.
Το αποτέλεσμα: ο αριθμός των συμμετοχών διπλασιάστηκε, πήραν μέρος πάνω από 2.600 παιδιά και έφηβοι (6-17 χρονών) από 41 σχολεία και φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Ελλάδας. Στάλθηκαν 726 λέξεις – με φαβορί τη λέξη Liebe
(αγάπη). Ακολούθησε η λέξη Fußball “ποδόσφαιρο” με 110 συμμετοχές.
Οι λεζάντες που συνόδευαν τα έργα, αιτιολογώντας την εκάστοτε επιλογή, φανερώνουν τη φαντασία και την αφηγηματική δεινότητα των μικρών καλλιτεχνών και συγκινούν με τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια τους.
Η εικαστική απόδοση των λέξεων εντυπωσιάζει με την πολυμορφία της: ΄Εχουν σταλεί ζωγραφιές, κολάζ από χαρτί και φωτογραφίες ή από πραγματικά αντικείμενα μέχρι και τρισδιάστατες δημιουργίες.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, οι κυρίες Ελένη-Φαίη Σταμάτη (Μουσείο Παιδικής Τέχνης), Ευδοκία Καλλία (Εκδοτικός οίκος Klett) και Κυριακή Δραγομένη (καλλιτέχνις και καθηγήτρια στο Goethe-Institut Athen) συνεδρίασαν στις 8 Ιουνίου και επέλεξαν τα 15 πρώτα και τα 20 δεύτερα βραβεία.

Η έκθεση των 35 βραβευμένων έργων θα γίνει στο Goethe-Institut Athen και θα διαρκέσει επτά εβδομάδες. Προσκαλούμε όλους τους μαθητές να έρθουν να επισκεφτούν την έκθεση και να συμμετάσχουν στο κουίζ που θα διοργανώσουμε ειδικά γι' αυτούς.

Απονομή βραβείων και πάρτυ:
11 Νοεμβρίου 2005

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Sibylle Fehr, τηλ. 210 3661 017
www.goethe.de/athen