ΕΚΔΟΣΕΙΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΙDEUTSCH
>> Τα δικά σας νέα
Στείλτε μας πληροφορίες και δελτία τύπου για τις δικές σας εκδηλώσεις ή ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό μας και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε στο site μας.

< Αρχική Σελίδα

01.03.2005
Έκθεση ζωγραφικής « Η ανταρσία της λήθης». Τα παλιά σκαριά της Σοφίας Αγγέλη και της Νάσιας Παπανικολάου


« Η ανταρσία της λήθης»

Η Σοφία Αγγέλη και η Νάσια Παπανικολάου στην Art Gallery «Φλωράκη»

Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2005 διαρκεί η έκθεση
«Η ανταρσία της λήθης» των δυο εικαστικών δημιουργών της Σοφίας Αγγέλη και της Νάσιας Παπανικολάου στην αίθουσα τέχνης Art Gallery «Φλωράκη» της οδού Πλάτωνος 6, τηλ. 210 4131756 στο Πειραιά. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων.

Διάρκεια: 28.Φεβρουαρίου έως 30. Μαρτίου 2005

Παλιά σκαριά, τάνκερ, βάρκες ξεχασμένες στη λήθη του χρόνου, λιμάνια, δέστρες και απομεινάρια του λιμανιού και της ζωής, έτοιμα για ανταρσία εκρήγνυνται μέσα από την δύναμη των χρωμάτων.


Για την εικαστική κατάθεση των δύο καλλιτεχνών ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «δημιουργούν μια ομοιογένεια χρησιμοποιώντας ως υλικό τα παλιά σκαριά, τα τάνκερ, τις ξεχασμένες από τη λήθη του χρόνου βάρκες, τα λιμάνια και τις δέστρες που μετατρέπονται σε εννοιακές αποθήκες σκέψεις, μνήμης και αντίληψης. Μέσα από την ιδιόμορφη σύνθεση των εμπνεύσεων και την ιδιοσυστασία των αποκαλύψεων η Σοφία Αγγέλη και η Νάσια Παπανικολάου τολμούν απεικονίσεις με διαβάσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες των διατάξεων πέρα από τις φόρμες σε μια συγκροτημένη υφή με αποχρώσεις και ψηφίδες διαβαθμίσεις και τόνους που χαρίζουν στην επιφάνεια του χρωστήρα
μια δυναμική οπτική δόνηση»


Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά ώρες καταστημάτων.