ΕΚΔΟΣΕΙΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΙDEUTSCH
>> Τα δικά σας νέα
Στείλτε μας πληροφορίες και δελτία τύπου για τις δικές σας εκδηλώσεις ή ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό μας και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε στο site μας.

< Αρχική Σελίδα

24.06.2019
Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο


Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο – Η Frau Fett στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Krass για την καλλιτεχνική εκπαίδευση στα παιδιά και το Connect your City-Youth Center σε συνεργασία με το γερμανόφωνο βιβλιοπωλείο NOTOS PLUS
διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 18.00-20.00 στην Ομήρου 15 στην Αθήνα
γιορτή υποδοχής και συνέντευξη με παιδιά και νέους για την φωτογράφο Carmen Fett, που ταξιδεύει με το ποδήλατό της από τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία, μέσω Ελλάδας και Ασίας. Η ‘Frau Fett’ βρίσκεται σε αποστολή του Krass για να συγκεντρώσει χρήματα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θα κάνει μία στάση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους για το εγχείρημά της. Μαζί της φέρνει ένα κόκκινο μπαλόνι ως σύμβολο για την ελπίδα, την ισότητα και την αγάπη.
Σκοπός του Krass είναι να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά καλλιτεχνική εκπαίδευση, κυρίως σε εκείνα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, είναι πολιτισμός. Το KRASS ιδρύθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 2009 και έκτοτε ενισχύει με τα προγράμματά του την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα από τη δωρεάν πρόσβασή τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Η Frau Fett λατρεύει το ταξίδι με το ποδήλατο, γιατί την κάνει να νιώθει ελεύθερη. Σκοπός του μεγάλου ταξιδιού της είναι να μαζέψει χρήματα για το Krass αλλά και να γνωρίσει και να φωτογραφίσει τους συναρπαστικούς ανθρώπους που θα συναντήσει στο δρόμο της. Επόμενοι σταθμοί της: η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία, το Νεπάλ, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ινδονησία και η Νέα Γουινέα. Όπως λέει και η ίδια, όμως, αυτή δεν είναι παρά η προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθήσει μέχρι την Αυστραλία. Αυτό το ταξίδι ωστόσο εξαρτάται τελικά περισσότερο από την τύχη, τις τυχαίες συναντήσεις στη διαδρομή και από το ένστικτό της που θα την ακολουθεί πιστά με το ποδήλατό της.
Το Connect your City είναι μία οργάνωση με εθελοντικό χαρακτήρα που έχει κύριο σκοπό να προσφέρει ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίηση σε νέους ηλικίας από 15 έως και 30 ετών. Ξεκίνησε τον σχεδιασμό και την υλοποίησή της, με στόχο να ενώσει ιδέες, κουλτούρες και αξίες από όλον τον κόσμο μέσα από καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις. Γιατί η τέχνη και ο αθλητισμός δεν έχουν σύνορα καθότι μιλάνε σε όλους όσοι αισθάνονται πολίτες του κόσμου, που είμαστε όλοι μας.
Συμμετοχή στην εκδήλωση: Όσα παιδιά και επιθυμούν να πάρουν συνέντευξη από την Frau Fett στις 24 Ιουνίου είτε στα γερμανικά είτε στα ελληνικά (υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης) με μία ερώτηση, αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά με μία ζωγραφιά, ένα κολάζ ή μία φωτογραφία, μπορούν να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από 8-18 ετών και οι συμμετοχές (εικόνα και κείμενο) θα δημοσιευθούν στο Instagram και στο Facebook.

Η Frau Fett και το ταξίδι της:
https://www.youtube.com/watch?v=VAoiZFNGySw&feature=youtu.be
https://www.instagram.com/fraufett/
https://fraufett.net/
Πληροφορίες για το Krass
https://krass-ev.de/en/
https://www.facebook.com/KRASS.Ddorf/
Για πληροφορίες σχετικά με το event και δηλώσεις συμμετοχής:
E-Mail: Info@notosbooks.gr , Τηλ. 2103629746
Facebook: NOTOSPLUS
Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
https://www.facebook.com/events/478574932886846/
Πότε: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, 18.00-20.00
Πού: Βιβ/λείο NOTOS PLUS, Ομήρου 15, 10672 Αθήνα